Wat een geweldig nummer is dit voor de gitaar. De akkoorden voor de linkerhand zijn heel goed te doen en de rechterhand herhaalt ook bijna steeds hetzelfde patroon.

Ik heb Say You Won’t Let Go aan meerdere van mijn leerlingen van mijn gitaarschool in Zwolle meegegeven. Eén van mijn leerlingen (Youp) is deze hard gaan oefenen en heeft er zelfs een online tutorial bijgezocht. Nu klinkt het bijna precies zo als het origineel alleen viel het mij op dat hij met zijn linkerhand een techniek gebruikt die ik niet zo promoot. Wat Youp deed is met zijn duim van de linkerhand over de hals heen de zesde snaar indrukken bij het D/F# akkoord. Ik heb hem laten zien dat dit heel inefficiënt is en dat, zeker in dit geval, een andere vingerzetting veel slimmer is. Als je de video bekijkt dan zie je bij het tweede akkoord dat ik speel (D/F# of ook wel D over Fis) dat de vingerzetting heel soepel overloopt vanaf het eerst akkoord. De vingerzetting die ik gebruik is 1, 2 en 4.

Ik ben benieuwd of jij ook weleens met de duim over de hals meespeelt. Zo ja, laat dan een reactie hieronder achter waarin je aangeeft bij welk nummer bijvoorbeeld. Dan ga ik kijken of er ook een mooiere en efficiëntere vingerzetting te bedenken is.

Facebook Reacties:

Reacties

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER